Wilanow

2009.08.10. 23:01

 

Újabb vasárnap, újabb park: Wilanow. 

Ez a lakóhelyünktől kb. 10-15 perc séta távolságra helyezkedik el. A 17. században építették a király "vidéki rezidenciájaként". Innen is lehet látni, hogy mennyit változott a város az elmúlt időben. Ami annak idején vidék volt, most  - ha nem is a belvárost jelenti - annak szerves része.

Idáig nem is írtuk le, hogy egy csomó pozitív tulajdonsága mellett még az is jó Varsóban, hogy a múzeumok többsége a hét valamelyik napján ingyenes. Ezt a villát vasárnap lehet megnézni, igaz érdemes reggel elindulni, mert a turisták nagyon szeretik az ingyenes dolgokat és nagyon sokan szoktak lenni, belépőjegyet pedig ilyenkor csak korlátozott számban osztogatnak.

Nagyon érdekes a városnak az a kettőssége, hogy a lakótelep mellett hirtelen egy kastély található. Amikor a parkban sétálgatunk, teljesen el lehet feledkezni a külvilágról, olyan mintha visszautaztunk volna vagy 3-400 évet az időben, majd kilépünk a kapun, megátjuk a lakótelepek épületeit és gyorsan eszünkbe jut, hogy menni kell haza tanulni :(

De ezt akkor is érdemes volt megnézni :)

süti beállítások módosítása