Itt a tavasz!

2010.04.09. 22:17

Az alábbi képre lettem figyelmes az egyik helyi újság internetes változatában. A képhez pedig az alábbi kommentet írták (nem szószerinti fordításban):

"Itt az első kisvirág (svéd neve : tussilagon). Mostmár tényleg itt a tavasz! A képet Lilla Edet-ben kézítették. Foto: Anna Holmors"

A kép az eredeti linken

 

 

 

 

Halleberg

2010.04.03. 22:57

Első túránk Svédországban. Csak egy rövidecskét terveztünk alapból, de nagyon jól tettük, mert nem igazán olyan bejáratott ösvényeken mentünk, mint amikhez otthon hozzászoktunk. Az állítólagos úton kidőlt fák, az elolvadt hó miatt mocsaras területek nehezítették a haladást. Az árnyékosabb helyeken még nem olvadt el a hó és időnként térdig jártunk benne. Mindez furcsa április 3-án.

Útközben a hóban rengeteg állatnyomot láttunk. Hallotunk jávorszarvas bőgést is, de sajna nem sikerült látni egyet sem. Viszont hihetetlenül vadregényes és valami fantasztikusan szép hely ez is. És mindez csak 10 perc autóútra van tőlünk.

 

Lysekil

2010.04.02. 21:23

Fantasztikusan szép helyet sikerült találnunk a nyugati parton:


Nagyobb

Pedig annyira ad hoc ötlet volt, hogy 11:00 körül még nem is tudtuk, hogy aznap egyáltalán ki akarunk mozdulni a lakásból. De megnéztük az időjárást az interneten és láttuk, hogy Lysekil környékén napsütés várható (ami, mint kiderült nem volt igaz), úgyhogy gyorsan megreggeliztünk és már úton is voltunk. Már másoktól is hallottuk, hogy milyen szép hely, de tényleg felülmúlta a várakozásunkat. Igaz a fényképek egy kicsit komorra sikeredtek az időjárás miatt, de szerintem így is visszaad valami hangulatot:

(A képekre ráklikkelvel nagyobb alakban is meg lehet őket nézni.)

 

süti beállítások módosítása