Lengyel uborkaleves
2009.07.26. 21:05
A lengyelek által (és általunk is) kedvelt leves receptje:
Kb. 3 literhez:
- 3-4 sárgarépa
- 1 petrezselyemgyökér
- 1/4 zellergumó
- kevés hús (lehet csirke, stb., nem kell bennehagyni, épp ezért húsleveskocka is jó)
- 4-5 uborka (itt van erre külön ubi, otthon leginkább kovászos ubi és nagyobb, puha ecetes ubi keverékéből lehetne megcsinálni)- nagylyukú reszelőn reszelve vagy finomra vágva
- víz
- só, bors
- tejfölös habarás
- 3-4 krumpli kockára vágva
A zöldségeket felaprítjuk és a vízzel, sóval, borssal, valamint a leveskockával vagy hússal feltesszük főni. Mikor puhulni kezd, beletesszük a kisebb kockásra vágott krumplit és puhára főzzük. Ezután a reszelt uborkát és kevés levét adunk hozzá és összeforraljuk. Ha hússal készült, azt kivesszük, fel lehet használni más ételhez. Behabarjuk és lehet tálalni.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.