Lazienki Krolewskie

2009.08.01. 22:21

Nagyon érdekes város Varsó. A térképen kinéztünk magunknak hétvégi programként egy parkot, hogy inkább majd a zöldben tanulunk - és egy fantasztikus gyöngyszemre bukkantunk. A neve: Lazienki Krolewskie. (Ha ezt beírjátok a google-be rengeteg oldalt találtok majd rengeteg gyönyörű képpel.)

A megközelíthetősége szörnyű. A buszunk hatalmas dugóba keveredett, csupa szürke lakóépületek között kóvályogtunk, mire elértük a célunkat. Láttam a térképen, hogy nagy a park, de nem számítottunk semmi különösre, az interneten sem néztünk utána semminek, így hatalmas meglepetés fogadott bennünket a park nagyságával, gondozottságával, és egyáltalán a hangulatával.(Mellesleg a belépés ingyenes, az emberek mégis nagyon vigyáznak rá.) Ez megint egy olyan hely, amiről nem tudtam és így utólag nagyon sajnáltam volna, ha kimarad az életemből.

A hely az 1700-as években épült a királyi család fürdőparkjaként. Hatalmas és mindent kielégítő pompát varázsoltak ide. Mint mindent ezt is felégették a németek a II. világháborúban, viszont itt nem végeztek olyan "jó" munkát, így elég sokminden megmaradt az utókornak.

 

A park térképe:
Még több képért klikkeljetek ide.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kepeslapokskandinaviabol.blog.hu/api/trackback/id/tr151282156

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bodnarcsalad 2009.08.03. 22:36:39

Megnéztem a képeket, gyönyörűek!!
Pont ma beszéltük Zsoltival, hogy ez az ami nekünk innen hiányzik: a zöld!
Itt minden olyan félsivatagos, száraz, eső már vagy 1.5-2 hónapja nem esett és még egy hónapig szerintem nem is fog. :(
Van néhány gondozott park, ott szép is minden, de ahol nincs öntözőrendszer ott csak félig kiszáradt bokrok meg max. kaktuszok.
Érezzétek jól magatokat, a sok tanulás mellett azért csípjetek le egy kis időt a pihenésre is!!!
Puszi!
Ditkéék
süti beállítások módosítása