Zakopane - érkezés

2009.09.14. 20:54

 A teszt utáni hosszú hétvégén elutaztunk Zakopanéba egy kicsit pihenni. Szerencsére volt közvetlen vonat, de így is több, mint 6 órás volt az út. Menet közben többször kellett a mozdonyt a vonat másik oldalára kapcsolni, a hegyek között meg már csak kb. 60-70 km/h-val haladtunk. Emlegettük is többször, hogy miért nem pl. itt tartját a tanfolyamot. Útközben a lenygyelek megszokott "kínai" stílusú ruházata észrevétlenül átváltott profi túrafelszerelésbe.

Zakopanéban meglepő volt, hogy külföldi autót nem láttunk a lengyelen kívül, magyar beszédet is csak kétszer hallottunk. Elég sokan voltak a városban, de ami nekem nagyon tetszett, hogy sok idős házaspárt láttunk, amint túrázni indultak szuper cuccokban. Hát igen, élni tudni kell...  Több apácát és szerzetest is láttunk a hegyre elindulni, a legújabb NorthFace kabátban és szupi túrabakancsban, az egyenruha (csuha) tetején. Érdekes párosítás, felszerelésnek mindössze egy hátizsák és egy Biblia volt náluk.

Képek

A bejegyzés trackback címe:

https://kepeslapokskandinaviabol.blog.hu/api/trackback/id/tr861382156

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása