Érdekességek 1

2010.02.07. 17:20

Mivel az utóbbi pár hónapban belefutottunk már egy pár meglepő dologba, eszembe jutott, hogy ezeket össze is lehetne szedni itt a blogon. Sajnos már így is elfelejtettünk egy pár dolgot.

Az egyik ilyen, hogy itt mennyire komolyan gondolják a női egyenjogúságot. Azt tudtuk, hogy a világon, ebben az országban a legmagasabb a női képviselők aránya a parlamentben (talán Norvégia a második) (forrás: Wikipedia). Vagy pl. Eszter kórházában a dolgozók 83%-a nő (ezzel arányosan nagyon magas a női vezetők aránya is). Az is teljesen normálisnak tünt, hogy rengeteg női buszvezetőt, villamos vezetőt látni a vároroskban. Ez is előfordult Magyarországon, de nem túl nagy számban.

De amikor a boltba menet elhaladtam egy autóút-építkezés mellett és a markológépek mellett nőket láttam ásóval, csákánnyal az árokban dolgozni, vagy földdel megrakott talicskákat tolni, azon már meglepődtem. Természetesen nem kizárólag nők dolgoztak, hanem teljesen vegyes volt a felállás.

A bejegyzés trackback címe:

https://kepeslapokskandinaviabol.blog.hu/api/trackback/id/tr761736875

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása